SEZNAMKA
Hledám lásku
F SEZNAMKA
Sociální sítě
PRO ZADANÉ
Pro nevěrné
HANDICAP
Pro postižené

Články

UV dezinfekce vzduchu

UV dezinfekce vzduchu

UV dezinfekce vzduchu - Zdroje germicidního záření

Největším zdrojem UV záření je Slunce avšak UV-C záření se na zemském povrchu běžně nevyskytuje. Celý jeho podíl pohltí ozonová vrstva v atmosféře Země. Germicidní UV-C záření se proto vyrábí ve speciálních zářivkách. Modré světlo, které produkují germicidní zářiče je pouze vedlejším produktem. Tato část spektra není dezinfekční. Germicidní záření neprochází matnými neprůhlednými materiály, obyčejným sklem nebo polykarbonátem. Toto záření prochází pouze čirým křemenným sklem a speciálními teflonovými fóliemi.

UV dezinfekce vzduchu

uv dezinfekce vzduchu

UV dezinfekce vzduchu - Tento přístroj je určen k likvidování mikrobů, bakterií a virů ve vzduchu nebo na různých površích (koberce, stoly, vyšetřovací křesla, vyšetřovací pomůcky), tedy všude kde je potřebná rychlá a efektivní dezinfekce vzduchu, ale i v prostředí, kde se pracuje s biologickými materiály (farmacie, laboratoře, veterinární zařízení, chemický, potravinářský průmysl). Rozlišujeme dva typy germicidálním zářičů a to uzavřený (jde o nepřímé ozařování) nebo otevřený (přímé ozařování). Když mluvíme o uzavřeném typu zářiče znamená to, že slouží k nepřímé ozařování místnosti, který je možné využívat v přítomnosti lidí. Při tomto typu zářiče se nepoužívají žádné chemikálie. Jde o neustále čištění vzduchuneboť zářič má zdroj UV záření skrytý v tunelu, přes který proudí vzduch. Znečištěný vzduch vstupuje do přístroje v dolní části a vystupuje z vrchní části díky čemuž je zajištěna neustálá cirkulace ovzduší v místnosti. Vzduch se důsledkem cirkulace v místnosti přemístí každých 6 hodin. Některé typy zářičů jsou pohyblivé mají stojan s kolečky nebo se montují na stěny a stropy v místnosti. Druhým typem zářiče je otevřený germicidálním zářič to znamená, že se dezinfekce místnosti provádí bez přítomnosti osob a to z toho důvodu, že přímé záření má negativní vliv na lidský organismus. Nejlepší je sterilizaci prostoru realizovat ve večerňajších hodinách a to nasměrováním svítidla přímo na místo nebo určitý předmět. Doporučená vzdálenost je do 1 metru protože tehdy dochází k 100% - zachovat postaven účinku působení UV záření. Toto záření ničí mikroorganismy i jejich zárodky současně, tedy ve vzduchu i na povrchu zároveň. Pokud mají být mikroby odstraněny, tak je potřeba vystavit je UV záření na určitý čas. Doba a intenzita záření závisí na tom jak velkou plochu chceme vydezinfikovat a tím si vytvořit čistší a zdravější životní prostředí.

Rekonstrukce bytu

Rekonstrukce bytu

Rekonstrukce bytu - rekonstrukce kuchyně

Kvalitně realizována  rekonstrukce kuchyně  dokáže výrazně zlepšit kvalitu bydlení. Rekonstrukce kuchyně nezahrnuje pouze výrobu, dodání a namontování nové kuchyňské linky. Rekonstrukce kuchyně zahrnuje mnoho dalších souvisejících stavebních úkonů a instalací. Je nutná přípojka vody a odpadu ke kuchyňské lince, elektrický přívod a montáž zásuvek a vypínačů, někdy i úprava plynové přípojky.

Celý kuchyňský prostor upravíme dle Vašich individuálních přání, poradíme a navrhneme Vám vhodné řešení. K nejběžnějším patří provedení nových omítek a malby v kuchyni, obložení stěn mezi kuchyňskou linkou a za sporákem keramickými obkladačkami a pokládka nové podlahy, např. dlažby nebo PVC. Zároveň Vám navrhneme, dovezeme a namontujeme kuchyňskou linku včetně napojení dřezu, digestoře a odborné montáže vestavných spotřebičů.

Při plánování kuchyně se neřeší pouze samotná kuchyňská linka. Důležitá je také její návaznost na jídelní část. Proto se zabýváme také volbou vhodných podlahových krytin, výmalby a dekorací. Zkrátka vším, co je důležité pro vytvoření harmonického celku.


Velké množství lidí dnes řeší problém, jak z malé kuchyně v panelákovém bytě vybudovat moderní kuchyni, která by odpovídala dnešním standardům. V době výstavby panelových domů byly byty v nich vyřizovány velmi jednoduchými kuchyňskými linkami, které jsou dnes již zcela nevyhovující a na prostoru, který je malý či úzký.

I přes omezení víme kuchyně navrhnout tak, aby byl prostor maximálně využit a aby splňovaly nejnáročnější představy jejich majitelů. Stejně tak jako v cihlovém, tak i v panelovém bytě lze vytvořit velmi pěknou a moderní kuchyni, která odpovídá dnešním trendům bydlení.

Půjčovna dodávek Praha

Půjčovna dodávek Praha

Půjčovna dodávek Praha - Nabízím na krátkodobý nebo dlouhodobý pronájem dodávku Fiat Ducato L3H2 2.3 multijet, rok výroby: 2011.
Auto disponuje:
- Roční dálniční známka SK
- Havarijní pojištění v rámci celé EU
- pojištění proti odcizení
Ceník za pronájem:
- 45 € / 1 den (denní limit 300 km, nad limit 0,10 € / km)
- dlouhodobý pronájem dohodou.
Délka ložné plochy - 3,7 m, výška - 193 cm,
šířka - 187 cm
V případě zájmu mě kontaktujte
Po dohodě dokážeme i auto přistavit na místo kam zákazník vyžaduje,
V rámci Trenčína se účtuje sazba 10 €
Mimo Trenčín 10 € + 0,30 € / km
V ceně nejsou zahrnuty pohonné hmoty a silniční a mýtné poplatky v zahraničí.
Rovněž nabízíme i přepravu zboží, nebo stahování s našimi vozidly kterými disponujeme, (cena po dohodě se zákazníkem),

Kominictví Praha

Kominictví Praha

Kominictví Praha - Lhůty kontroly a čištění komínů

Lhůty čištění komína, kouřovodu a palivového spotřebiče a provádění jejich kontrol podle vyhlášky 407/2007

§ 19 Čištění, kontrola a přezkoušení komína

(1) Čištění a kontrola komína se provádí

    Posouzením umístění materiálů třídy reakce na oheň B, C, D, E nebo F a hořlavých předmětů v návaznosti na konstrukční provedení komína, kouřovodu a spotřebiče.
    Kontrolou těles komína, kouřovodu a spotřebiče zejména z hlediska jejich požární bezpečnosti az hlediska spolehlivé funkce spalinové cesty.
    Prováděním čistících prací zejména se zaměřením na odstranění pevných usazenin spalin ve spalinové cestě včetně lapače jisker av prostoru prostupu spalin od spalovací komory k kouřovému hrdlu.
    Kontrolou volného přístupu a bezpečného přístupu ke komínu pokud kouřovodu, jejich čistícím místům pokud spotřebiči.

(2) Přezkoušení komínu se provádí

    Zkouškou plynotesnosti25) konstrukce vytvářející spalinovou cestu.
    Posouzením vhodnosti výrobků, z nichž je vyhotoven komín, stavu komína a umístění konstrukcí a materiálů třídy reakce na oheň B, C, D, E nebo F v blízkosti komína, kouřovodu a spotřebiče v návaznosti na protipožární bezpečnost stavby.
    Kontrolou průchodnosti vymetacích zařízení a čisticích zařízení na odstraňování pevných usazenin spalin otvory na čištění a kontrolu komína a kouřovodu.
    Pro provádění prací podle odstavců 1 a 2 musí mít ten, kdo je provádí, vyhovující nástroje a přístroje.

§ 20 Lhůty kontroly a čištění komína

    (1) Komín se musí udržovat v dobrém technickém stavu a musí být zajištěna jeho pravidelná kontrola a čištění.
    (2) Komín musí během provozu čistit a kontrolovat nejméně v těchto lhůtách:

a) Pokud jsou na komínové těleso připojené spotřebiče s celkovým tepelným výkonem do 50 kW, jednou za čtyři měsíce, jsou-li do komína připojeny spotřebiče na tuhá paliva nebo spotřebiče na kapalná paliva, šest měsíců, pokud jsou do komína připojeny spotřebiče na plynná paliva a jde-li o komín bez vložky, dvanáct měsíců, pokud jsou do komína připojeny spotřebiče na plynná paliva a jde-li o komín s vložkou.

b) Pokud jsou na komínové těleso připojené spotřebiče s celkovým tepelným výkonem nad 50 kW, jednou za dva měsíce, pokud jsou do komína připojeny spotřebiče na tuhá paliva nebo spotřebiče na kapalná paliva, šest měsíců, pokud jsou do komína připojeny spotřebiče na plynná paliva.

    (3) Komín, na který je připojen spotřebič na plynná paliva typu C, musí se během provozu kontrolovat a čistit nejméně jednou za rok.
    (4) Komín, na který je připojen spotřebič na tuhá paliva, spotřebič na kapalné palivo nebo spotřebič na plynná paliva a který nebyl v provozu od ostatního čištění a kontroly déle, než je lhůta stanovená v odstavci 2 písm. a) ab), nemusí se až do jeho opětovného uvedení do provozu kontrolovat a čistit; před uvedením spotřebiče do provozu musí být provedena jeho kontrola a čištění.
    (5) Komín v občasně užívaných stavbách se musí čistit a kontrolovat nejméně jednou za dva roky.
    (6) Saze a kondenzát nahromaděné ve sběrné části komínového průduchu musí vybírat při každém čištění komína.
    (7) Spotřebič musí čistit ve lhůtách určených jeho výrobcem v dokumentaci ke spotřebiči. Pokud tato lhůta není v dokumentaci určena nebo taková dokumentace chybí, musí se čistit ve lhůtách uvedených v odstavci 2.
    (8) K čištění a kontrolu kouřovodu, kterým se spaliny odvádějí přímo do ovzduší, platí odstavce 1 až 6 přiměřeně.

§ 21 Čištění a kontrola samostatně stojícího komínu

(1) Čištění a kontrola samostatně stojícího komína se musí provádět podle technické dokumentace výrobce nebo zhotovitele komína. Pokud v technické dokumentaci nejsou určeny lhůty a rozsah čištění a kontroly komína, musí se během provozu samostatně stojící komín čistit a kontrolovat, pokud průřez kouřové cesty u paty komína je nejvíce 0,3 m2, nejméně jednou za

    a) Čtyři měsíce, pokud jsou do samostatně stojícího komína připojené spotřebiče na tuhá paliva nebo spotřebiče na kapalná paliva ,.
    b) Šest měsíců, jestliže jsou do samostatně stojícího komína připojené spotřebiče na plynná paliva a jde-li o komín bez vložky.
    c) Dvanáct měsíců, jestliže jsou do samostatně stojícího komína připojené spotřebiče na plynná paliva a jde-li o komín s vložkou.

(2) Jestliže je na komínové těleso s průřezem kouřové cesty u paty komína více než 0,3 m² připojený spotřebič na tuhá paliva nebo spotřebič na kapalné palivo, čistí a kontroluje se pouze kouřovod ve lhůtách, které určí provozovatel.

Články